Om Adonia Omsorg

Någonting är fel i världen. Ingen ung människa ska behöva leva i otrygghet utan möjlighet till ett självständigt liv. Ingen ska heller behöva leva utan att ha en varm säng att komma hem till. Vår verksamhet grundar sig i en stark tro på alla människors lika värde och rätten till ett gott liv.

Den erfarenhet vi fått under åren med Adonia Omsorg och all kunskap vi samlat på oss genom livet lägger idag grunden för vår arbete. Vi vill möta varje människa som en unik individ med en helt egen livshistoria, drömmar och behov. Denna ingång har vi i varje möte. Oavsett om det är en kollega, socialsekreterare, ensamkommande eller en bostadslös familj.

Våra mål

  • alla som bor hos oss ska känna lugn och trygghet

  • de ungdomar som bor hos oss ska vara självständiga och självförsörjande när insatsen avslutas
  • våra boenden ska hålla en hög standard
  • placerande myndigheter och partners ska uppleva oss som professionella, engagerade och kompetenta
  • våra medarbetare ska känna stolthet och glädje över sitt arbete

Hur började det?

Precis som många andra bra idéer började det hela med en tanke om att något inte stämde. I detta fall att mottagandet av ensamkommande unga måste gå att göra bättre. Ur tanken föddes en idé om ett företag som skulle göra detta på ett annat sätt. Idén började så sakta ta form, och en dag aprildag startades Adonia Omsorg. Längs vägen utvecklade vi även akutboenden till familjer, par och ensamstående.

Var är Adonia Omsorg idag?

Det började med en enda lägenhet, två engagerade kontaktpersoner och en modig socialsekreterare. Under våra år i branschen har vi nu samlat ihop ett helt gäng kompetenta medarbetare och utvecklats till flera enheter. Idag finns vi i flera städer/kommuner i Västra Götaland. Vi har också utvecklat ett nära samarbete med socialtjänsten som vi ser som mer än en uppdragsgivare. Dessutom har vi knutit många värdefulla kontakter med människor som vi stött på och som delar vår vision och engagemang.

Enda sedan vi startade Adonia Omsorg har engagemang varit vårt viktigaste ledord. Utan det ledordet hade vi aldrig varit där vi är idag och det är jag stolt över.
Gustav Bobeck
Jag hoppas att jag kan bidra med ett engagemang som bygger på en del sunt förnuft, en hel del erfarenhet och ett hjärta som brinner för ungdomar
Ninni Bark Ahlberg

Glimtar under vägen

Så samarbetar vi med Liseberg

Så samarbetar vi med Liseberg Idag skriver GP om vårt samarbete med Liseberg där vi jobbar för att få ut våra ungdomar i jobb. Läs hela artikeln här!

Att vara stolt, rörd och tacksam.

Att vara stolt, rörd och tacksam. När våra "gamla" ungdomar i Ulricehamn skänker kläder till våra "nya". En ofantlig känsla av förståelse och kontinuitet.